Illaluktande flytningar, Bakteriell Vaginos och Femiflor

Det finns en del saker som man varken önskar att man själv eller någon annan i ens närhet skall få uppleva i livet. Vad dessa saker är varierar mellan olika individer då vi alla är otroligt olika, men det finns nog vissa saker som vi alla har gemensamt. För att ta upp ett bra exempel så tänkte jag nämna ett problem som förmodligen ingen uppskattar vidare mycket; illaluktande flytningar.

Illaluktande flytningar kan komma som ett oönskat brev på posten när man minst anar det. Förmodligen blir alla fundersamma och ibland rädda då det inträffar första gången. Tanker som ”Har jag fått en könssjukdom?” eller ”Jag är äcklig…” är säkerligen vanligt förekommande hos de drabbade. Så skall man absolut inte känna, för det är väldigt, väldigt vanligt att man drabbas av illaluktande flytningar och det är inte alltid någon farlig sjukdom eller infektion som har orsakat det.

Illaluktande flytningar kan i princip drabba vem som helst som har fått sin första menstruation eller debuterat sexuellt. Lukten kan ofta vara stark och påminna om rutten fisk, vilket är en god orsak till att det gärna är något som man helst slipper. Det är varken bekvämt eller tilltalande att hela tiden känna att man luktar illa. Det är inte heller kul att tro att man har drabbats av en sjukdom, vilket många flickor som drabbas av illaluktande flytningar tror. Som jag nämnde är det i många fall inte alls något farligt, men det är viktigt att man kontaktar en gynekolog eller läkare om man oroar sig eller misstänker att något har förändrats i underlivet. Klamydia, Gonorré och Bakteriell Vaginos är tre exempel på sjukdomar/infektioner som kan yttra sig med illaluktande flytningar, och dessa kräver antibiotika så snart som möjligt.

Vad beror det på?

Flytningar som luktar illa beror ofta på att balansen i underlivet har rubbats. Detta är vanligt då man har samlag eller då man har haft mens, som nämnt, och är inte alls farligt. Bakteriell Vaginos är ett exempel på en ”sjukdom” som innebär att slidans bakteriebalans har förändrats och att dess skydd mot bakterier då också har försämrats. Hur jobbiga man än kan anse att flytningarna är så är de faktiskt till nytta för oss kvinnor. De skyddar oss mot infektioner, och det är därför det är så viktigt att se till att man mår bra i underlivet hela tiden. Drabbas man av Bakteriell Vaginos behöver man få antibiotika, men det finns även ett preparat som man kan beställa på internet. Femiflor är en kapsel som innehåller naturligt förekommande mjölksyrabakterier som redan existerar i underlivet. Dessa kan hjälpa till att balansera mikrofloran och därmed dämpa problem som illaluktande flytningar. Femiflor kan tas både vid behov och i förebyggande syfte och fungerar även bra som komplement efter antibiotikakur då den förbättrar möjligheterna att man skall bli av med Bakteriell Vaginos.

Jag hade för en kort tid sedan aldrig hört talas om Bakteriell Vaginos. Hade inte du heller det förrän idag? Då tycker jag att du skall klicka dig in på Femiflor.se och läsa mer. Om du är drabbad av illaluktande flytningar, eller om du en dag kommer att drabbas, finns det ingen orsak till att inte läsa på mer om vad som kan orsaka detta och hur man kan gå tillväga. Femiflor.se är ett hett tips från mig. Jag har läst en hel del nyttigt där.