Lägg rätt golv i ditt kök

Ett köksgolv måste vara slitstarkt och ordentligt lagt då köket är ett av de rum som vi använder mest i våra hem. Det är dessutom ett rum där det ofta förekommer tappade föremål, slitage på grund av möblemang och även fukt, vilket därför gör det än mer viktigt att golvet håller sin standard.

Ett köksgolv kan vara i flera olika material, kakel, klinkers, trägolv m.m. dessa finns alla i olika färger, former och mönster vilket gör att du kan skapa den känsla du vill att ditt kök ska ha med hjälp av endast ditt köksgolv. Kombinerar du sedan ihop detta med övrig köksinredning kan du skapa ett kök med ett helt unikt utseende så att det ger det intryck just du är ute efter.

Självklart är läggningen av ett golv olika beroende på vad det är för material. Ska du till exempel lägga ett trägolv finns det allt från så kallade klick-golv som är väldigt enkla att lägga själv, till med komplicerade golv där det kan behövas hjälp från någon med en längre erfarenhet av golv. Att lägga kakel eller klinkers kan även det vara krångligt om man inte gjort det förut. Det viktiga är att se till din egen kunskap samt till golvet i sig. Är det ett svårt golv och du själv har dålig erfarenhet av detta material och/eller hur du ska gå till väga för att få det korrekt, är det alltid bäst att ta hjälp av antingen en kunnig bekant eller en firma.