Info

Vuxenleksaker är idag mer av en norm än ett tabu

I vissa delar av världen anses det vara obscent att använda sig av sexleksaker för att förhöja sin sexuella njutning. Faktum är att det i somliga länder till och med är olagligt att göra detta! Som tur är har vi kommit lite längre i utvecklingen här hemma i Sverige – här är det inte längre tabu att använda dessa produkter i sängkammaren. Läs vidare så berättar vi mer om varför det inte längre anses vara skämmigt att göra detta!

Inte längre tabu att använda vuxenleksaker i sängkammaren

Marknaden för vuxenleksaker är extremt stor och beräknas vara värd omkring 150 miljarder kronor allt som allt sett till den globala marknaden. Dessutom räknar man med att branschen växer omkring 30 % år för år. Även här i Sverige är denna marknad ganska stor och den domineras av aktörer såsom Lustjakt m.fl.

Tillväxten i branschen sägs drivas av att bland annat tv-serier och filmer i allt högre utsträckning porträtterar sexleksaker på ett positivt sätt. Därmed tros tabut kring dessa produkter sakta men säkert börja klinga av. Idag behöver det inte längre vara skämmigt för kvinnor, män eller par att använda sig av dessa produkter i sängkammaren.

Dessa produkter kan användas av både singlar och par

När det kommer till vuxenleksaker och tabu är det även viktigt att slå fast två saker:

  • De kan användas av såväl singlar som av par. Vuxenleksaker kan användas av såväl singelkvinnor och singelmän som använder dessa på egen hand som av par. Faktum är att dessa produkter många gånger kan ses som hjälpmedel för gifta par och liknande som vill hetta till det lite grann i sängkammaren.
  • Mer nedtonade varianter av populära vuxenleksaker går bättre hem i vissa kretsar. I lite mer konservativa kretsar anses det kanske fortfarande vara något av ett tabu att använda sig av vuxenleksaker. Detta trots att dessa produkter kan användas för att förstärka den sexuella njutningen. Däremot tycks det vara mer okej att använda sig av lite mer nedtonade varianter av dessa produkter. De framstår helt enkelt inte som fullt lika obscena och kan därmed gå lite bättre hem även i dessa kretsar.

Tips till dig som ska handla med guld i Malmö

Vill du köpa eller sälja guld i Malmö? I sådana fall bör du börja med att försäkra dig om guldföremålens äkthet. Detta oavsett om du är köpare eller säljare i affären. Läs vidare så tipsar vi om hur du kan göra detta!

Så kan du ta reda på om guldet är äkta

När du handlar med guld i Malmö kan du vilja ta reda på huruvida guldet ifråga är äkta. Om det inte finns en stämpel på guldföremålet kan du ändå ta reda på äktheten på flera olika sätt. Allra helst bör du överlåta denna uppgift till ett proffs som kan berätta exakt hur många karat guld ett visst föremål innehåller. Men du kan även försöka avgöra äktheten med hjälp av:

 

  • Värme. Du kan hålla guldföremålet över en eldsflamma såsom en tändare eller gasugn. Genom att göra detta kan du ta reda på äktheten då fejkguld blir mörkare och ändrar färg på ett annat sätt än riktigt guld. Äkta guld blir istället ljusare när det värms upp.
  • En magnet. Du kan även använda en magnet för att se huruvida föremålet ifråga är magnetiskt. Guld är nämligen inte magnetiskt och kommer därför inte dras mot magneten. Om ditt föremål är magnetiskt är det därmed tyvärr inte äkta guld.
  • Din hy. Om du bär ett förmodat guldsmycke på dig och det färgar din hud svart eller grönt är det inte äkta guld.
  • Vatten. Ett fjärde alternativ är att placera föremålet i ett glas vatten och låta det stå en liten stund. Om guldföremålet är äkta kommer det sjunka till botten av glaset. Om det flyter är det med andra ord inte äkta. Till skillnad från vissa andra metaller rostar inte heller guld oavsett hur länge du låter det ligga i vatten.

Börja sälja mitt guld i Malmö till en pantbank eller inte?

Du kan med fördel välja att sälja ditt guld i Malmö till en lokal pantbank. Men det finns även andra typer av handlare i staden som handlar med guld. Det viktigaste är att du kan lita på köparen av guldet. Om denne är seriös och trovärdig kan du räkna med att få ett marknadsmässigt pris för dina gyllene föremål!

Därför är en flexfit keps bättre än traditionella kepsar

Är du på jakt efter den perfekta kepsen till dig själv eller någon du tycker om? Då vet du vilken svår uppgift det kan vara att hitta en sådan. Till exempel vill du inte skaffa en som är alltför dyr och som inte sitter särskilt bra på ditt huvud. Så när du vill se självsäker och stilig ut behöver du välja en flexfit keps. Läs vidare för att få reda på varför dessa kepsar är bättre än traditionella sådana!

3 fördelar med att köpa en flexfit keps istället för andra kepsar

När du köper en flexfit keps kan du vara säker på att kepsen kommer sitta bra på ditt huvud. Att göra detta är därmed ett bra sätt att säkerställa att kepsen ifråga kommer komma till användning och tjäna dig väl. Dessa kepsar har nämligen många fördelar jämfört med mer traditionella sådana. Till fördelarna hör att:

  • De sitter som en smäck på huvudet. Tycker du det är besvärligt att hitta en keps som är bekväm att bära? Som kepsbärare vet du hur viktigt det är med den rätta passformen. Det är här som kepsar med flexfit kommer in i bilden. Dessa är anpassningsbara och kan därmed justeras för att passa just ditt huvud. Du kan helt enkelt räkna med att den alltid sitter som en smäck och överstiger dina förväntningar.
  • Dessa kepsar är väldigt trendiga. En annan fördel med att välja en flexfit keps är att dessa kepsar är väldigt trendiga. Ibland vill du bara kasta din gamla kepa i soporna och byta ut den mot en helt ny huvudbonad. Om denna beskrivning stämmer in på dig bör du välja ett lite trendigare alternativ än de traditionella kepsarna. Därför bör du välja en produkt som är försedd med flexfit och har ett stilrent utseende.
  • De är prisvärda. Oavsett om du har tänkt köpa kepsar till flera olika personer eller enbart till dig själv är dessa produkter ett bra alternativ. De är prisvärda och bör därför alltid vara det första alternativ som du vänder dig till. Att de även är hållbara är såklart inte någon nackdel direkt!