I vissa delar av världen anses det vara obscent att använda sig av sexleksaker för att förhöja sin sexuella njutning. Faktum är att det i somliga länder till och med är olagligt att göra detta! Som tur är har vi kommit lite längre i utvecklingen här hemma i Sverige – här är det inte längre tabu att använda dessa produkter i sängkammaren. Läs vidare så berättar vi mer om varför det inte längre anses vara skämmigt att göra detta!

Inte längre tabu att använda vuxenleksaker i sängkammaren

Marknaden för vuxenleksaker är extremt stor och beräknas vara värd omkring 150 miljarder kronor allt som allt sett till den globala marknaden. Dessutom räknar man med att branschen växer omkring 30 % år för år. Även här i Sverige är denna marknad ganska stor och den domineras av aktörer såsom Lustjakt m.fl.

Tillväxten i branschen sägs drivas av att bland annat tv-serier och filmer i allt högre utsträckning porträtterar sexleksaker på ett positivt sätt. Därmed tros tabut kring dessa produkter sakta men säkert börja klinga av. Idag behöver det inte längre vara skämmigt för kvinnor, män eller par att använda sig av dessa produkter i sängkammaren.

Dessa produkter kan användas av både singlar och par

När det kommer till vuxenleksaker och tabu är det även viktigt att slå fast två saker:

  • De kan användas av såväl singlar som av par. Vuxenleksaker kan användas av såväl singelkvinnor och singelmän som använder dessa på egen hand som av par. Faktum är att dessa produkter många gånger kan ses som hjälpmedel för gifta par och liknande som vill hetta till det lite grann i sängkammaren.
  • Mer nedtonade varianter av populära vuxenleksaker går bättre hem i vissa kretsar. I lite mer konservativa kretsar anses det kanske fortfarande vara något av ett tabu att använda sig av vuxenleksaker. Detta trots att dessa produkter kan användas för att förstärka den sexuella njutningen. Däremot tycks det vara mer okej att använda sig av lite mer nedtonade varianter av dessa produkter. De framstår helt enkelt inte som fullt lika obscena och kan därmed gå lite bättre hem även i dessa kretsar.