Vill du köpa eller sälja guld i Malmö? I sådana fall bör du börja med att försäkra dig om guldföremålens äkthet. Detta oavsett om du är köpare eller säljare i affären. Läs vidare så tipsar vi om hur du kan göra detta!

Så kan du ta reda på om guldet är äkta

När du handlar med guld i Malmö kan du vilja ta reda på huruvida guldet ifråga är äkta. Om det inte finns en stämpel på guldföremålet kan du ändå ta reda på äktheten på flera olika sätt. Allra helst bör du överlåta denna uppgift till ett proffs som kan berätta exakt hur många karat guld ett visst föremål innehåller. Men du kan även försöka avgöra äktheten med hjälp av:

 

  • Värme. Du kan hålla guldföremålet över en eldsflamma såsom en tändare eller gasugn. Genom att göra detta kan du ta reda på äktheten då fejkguld blir mörkare och ändrar färg på ett annat sätt än riktigt guld. Äkta guld blir istället ljusare när det värms upp.
  • En magnet. Du kan även använda en magnet för att se huruvida föremålet ifråga är magnetiskt. Guld är nämligen inte magnetiskt och kommer därför inte dras mot magneten. Om ditt föremål är magnetiskt är det därmed tyvärr inte äkta guld.
  • Din hy. Om du bär ett förmodat guldsmycke på dig och det färgar din hud svart eller grönt är det inte äkta guld.
  • Vatten. Ett fjärde alternativ är att placera föremålet i ett glas vatten och låta det stå en liten stund. Om guldföremålet är äkta kommer det sjunka till botten av glaset. Om det flyter är det med andra ord inte äkta. Till skillnad från vissa andra metaller rostar inte heller guld oavsett hur länge du låter det ligga i vatten.

Börja sälja mitt guld i Malmö till en pantbank eller inte?

Du kan med fördel välja att sälja ditt guld i Malmö till en lokal pantbank. Men det finns även andra typer av handlare i staden som handlar med guld. Det viktigaste är att du kan lita på köparen av guldet. Om denne är seriös och trovärdig kan du räkna med att få ett marknadsmässigt pris för dina gyllene föremål!