När du är intresserad av att köpa en rökmaskin bör du först göra lite egna efterforskningar innan du gör ditt köp. Detta för att försäkra dig om att du får ett bra pris på maskinen och därmed inte betalar för mycket för den. Vi rekommenderar därför att du besöker Rökmaskinsguiden.se för att ta till dig av den information som publiceras i deras köpguide.

Vad är en rökmaskin egentligen?

En rökmaskin är en maskin som bildar en tjock och artificiell rök eller dimma. Detta gör den genom att värma upp en särskild vätska och sedan blåsa ut denna i luften. Dessa maskiner används för en rad olika ändamål, men de är särskilt vanligt förekommande inom nöjesbranschen. Fortsätt att läsa för att få tips på olika sätt att använda en sådan här maskin!

4 sätt att använda en maskin från Rökmaskinsguiden.se

Du kan använda en maskin som du har köpt från Rökmaskinsguiden.se på flera olika sätt. För att kittla din inspiration lite grann kan vi nämna att dessa maskiner bland annat kan använda så här:

 

  • Inom nöjesbranschen. I nöjesbranschen används rökmaskiner ofta på konserter, nattklubbar och teatrar. Detta för att skapa en dramatisk och spännande atmosfär i rummet. Men de kan även användas i samband med fotograferingar eller videoinspelningar för att skapa en mystisk atmosfär.
  • På tivolin och i spökhus. Maskinerna kan även användas i en annan del av nöjesbranschen, närmare bestämt av tivolin och liknande. De används bland annat flitigt i samband med vissa typer av lite kusligare åkturer eller i spökhus av olika slag.
  • För brandövningar eller testning av säkerhetsutrustning. En rökmaskin kan även användas för att simulera rök i samband med till exempel brandövningar. Därmed kan brandstationer använda sig av sådana för att träna sina brandmän i att jobba i rökfyllda miljöer. Dessa maskiner kan även användas för att testa brandvarnare och annan säkerhetsutrustning.
  • I samband med fotograferingar. Det är också vanligt att professionella fotografer använder sig av rökmaskiner. Detta gör de bland annat för att skapa en dramatisk bakgrund i foton samt för att skapa spännande effekter. Dessutom kan de ge ett intryck av av rörelser i ett foto.