Ekologisk hudvård och hårvård

Det är viktigt att ta hand om sin hud och sitt hår. Särskilt med tanke på allt som vi utsätter oss själva för varje dag. Det kan handla om avgaser, cigarettrök, stark sol och vind. Huden är kroppens största organ och det är otroligt viktigt att vi behandlar den väl. Det finns dock tusentals produkter på marknaden inom skönhet och hälsa. Det kan vara otroligt svårt att veta vad som är bra. Dessutom är det ganska individuellt vad man behöver. Vissa personer har torr hy, andra oljig och åter andra har blandhy. Något du kan göra för att sålla ut bland alla produkter är att endast leta efter ekologisk hudvård och hårvård. Ekologiska produkter är produkter som innehåller vissa naturliga ingredienser, sådant som växer i naturen. Mängder av växter innehåller fantastiska hälsoegenskaper helt naturligt.

Information för ekologiska produkter

Det finns många produkter inom skönhet där det står att produkten är ekologisk men den inte alls blivit certifierad eller är det. För att vara säker på att du köper ekologisk hudvård och hårvård är det bra att känna till några kända märkningar. Bland annat kan du leta efter Cosmos Organic, Natrue, Ecocert och BDIH. De olika märkningarna innebär lite olika sak. Bland annat är BDIH en märkning för att ekologisk hudvård och hårvård saknar syntetiska doftämnen och skadliga ämnen som paraffin. Dessutom ska de växter som används i produkten vara minst 10 % ekologiskt odlade.

Ju färre ingredienser – desto bättre

Vet du att du kan hitta fantastisk ekologisk hudvård och hårvård utan att besöka vare sig ett apotek eller en sminkbutik? Det finns nämligen mängder av riktigt bra hud- och hårprodukter på din närmsta matbutik. Produkter som kokosolja, mandelolja, havregryn och honung, är några exempel på matvaror som faktiskt kan göra stor skillnad på både hår och hy. Det är ofta bra om produkten inte har alldeles för många ingredienser. En tumregel bland hudvårdsprodukter kan vara att om du inte känner igen en ingrediens på innehållslistan, ta reda på vad den är. Med för många ingredienser och för mycket jobb att kolla upp dessa, så är det antagligen inte bra för huden.