5 sätt att ge liv åt gamla ramar

Ramar och fina tavlor är något som dom flesta samlar på sig, både nytt och sådant man hittar på loppis. Det är dock sällan allt kommer upp på väggen, utan istället hamnar det i någon låda och blir liggandes helt oanvänt. Istället för att låta dom ligga där och samla damm finns det med enkla medel många roliga saker man kan göra för att få användning av dom. För att hitta snygga ramar i butik är denna sida underbar!

Gör en egen bricka av tavelram

Ett roligt tips att ge nytt liv åt en gammal vacker träram som ligger och samlar damm är att förvandla den till en bricka. Börja med att plocka ur glaset för att sedan spraymåla ramen i en färg du gillar. Låt den torka och sätt sedan in en papp eller tygbit med fint mönster bakom glaset. Fäst fina handtag i sidorna eller låt den vara som den är, och servera kaffe och fika till dina gäster på ett nytt sätt.

Kom-ihåg-tavla

På samma sätt som man kan skapa brickor av sina gamla ramar kan man även göra smarta tavlor att skriva på. Använder man rätt slags pennor när man skriver på glas är det enkelt att sudda ut och skriva nytt när man vill. Sätt in en fin bakgrund bakom glaset och köp ett gäng white board-pennor, placera tavlan på hallbyrån eller i köket och skriv upp viktiga saker eller veckans matlista. Smart!

Förnya byrålådorna med ramar

För ett lite mer avancerat projekt för sina gamla ramar kan man förnya en tråkig gammal byrå. Det kluriga här kan vara att hitta ramar i rätt storlek men när man väl har gjort det limmar man bara fast dom utanpå lådfronterna för att sedan måla allt i samma färg. En platt och tråkig möbel får et helt nytt utseende med stuckaturkänlsa. Fäst nya handtag eller knoppar som är enkla att byta ut så kan du enkelt förnya möbeln flera gånger om.

Hängare för smycken och andra småsaker

Smycken, nycklar och andra småsaker kan vara svåra att hålla ordning på. Genom att alltid hänga dom på samma ställe undviker man oorganiserade smyckeskrin och nycklar som ligger och dräller både här och där. Plocka ur glaset ur en eller flera ramar för att istället fästa hönsnät på baksidan och du har skapat man snygga förvaringstavlor att hänga örhängen och andra saker på.