Boka tid för en familjefotografering

Det finns många sätt att föreviga sitt liv och ett av de mest beprövade gäller fotografering. Genom ett foto så kan man sammanfatta ett liv, sägs det och till viss dels å stämmer det också. Man ska här veta att sättet vi fotograferar på har ändrats genom åren och att det i det närmaste skett en revolution under de senaste åren; det är betydligt lättare att ta ett fota idag än vad fallet var för bara några år sedan.

Varför? Jo, av den enkla anledningen att vi numera använder oss av mobiltelefoner och att det i dessa finns fantastiska kameror som väl motsvarar de behov vi har. Ser man till exempelvis Instagram så förstår man också hur populärt det är med fotografering och hur många som detta intresserar. Men – innebär denna digitala revolution per automatik att man ska välja bort en professionell fotograf och att man kan ta samtliga sina fotografier på egen hand och där man inte behöver besöka någon studio?

Nej, vi anser inte det. Man ska här komma ihåg att ett digitalt foto inte alls är detsamma som ett foto som man fysiskt kan hålla i och att det dessutom – nästan utan undantag – håller en sämre kvalitet. Det fysiska fotot – tagit och framkallat – av en professionell fotograf är något utöver det vanliga och det går dessutom att skapa lite av en tradition kring detta.

Vi har nämligen ett bra förslag på ett område där man definitivt har större nytta av en fotograf snarare än att fotografera på egen hand medelst sin mobil eller med en digitalkamera: en familjefotografering. En familjefotografering utförd årligen kan nämligen vara en väldigt rolig sak att göra tillsammans – man träffas hos en fotografi exempelvis Stockholm (eller var man nu än må bo), man genomför sin familjefotografering och sedan så kan man från år till år jämföra bilden. Eller; varför inte andra jämföra resultatet av denna familjefotografering i Stockholm?

Resultatet av en familjefotografering – ett roligt julkort

Detta genom att låta fotografen som tagit fotot framkalla detta – och beskära det – i flera kopior och där man använder det som ett julkort. Familjefotografering och ett julkort går hand i hand och fungerar som en rolig sak som även andra kan njuta av. Det blir – helt enkelt – inte samma sak om man använder sin mobiltelefon; en familjefotografering bör ha ett proffs bakom avtryckaren på kameran.

Märk väl här: vi är inga bakåtsträvare och vi är inte så konservativa att vi inte ser de klara fördelar som finns- och som kommit av digitaliseringen. Vi anser bara att vissa saker bör skötas av rena proffs och att exempelvis en familjefotografering är ett gott exempel på ett sådant.