Vet mer om Babor

Babor grundades i Tyskland i mitten på 50-talet och är kända för sina hudvårdsprodukter. Produkterna beskrivs av användarna ofta som lyxiga och med goda resultat. Bakom Babor finns en biokemist, Michael Babor, och företaget har regelbundet samarbetat med universitet för sina studier.

Kända produktserier från Babor

Företaget har lanserat flertalet uppmärksammade produktserier genom åren. Följer nedan gör ett par exempel av dessa:

 • AGE ID
  Age ID är, precis som namnet skvallrar om, en produktserie som fokuserar på anti-aging. Här finnas bland annat aktivt cellskydd från frossört, flavonoider och vitaminer samt polysackarider. Det finns även lumicol, som är ett extrakt av mikroalger och som syftar till jämna ut hudtonen och ge maximal lyster.
 • DOCTOR
  Den här serien kännetecknas av avancerade recept som är baserade på grundarens forskning för hur man bäst behandlar olika hudtillstånd.
 • PROTECT
  Protect är solskyddskrämer som har blivit tillsatta med bland annat E- och E-vitaminer. Dessutom finns ingredienser som Pantenol och Etanolamin som motverkar hudåldrande som sker för tidigt.
 • REVERSIVE
  Reversive är anti-aging som innehåller den egna precisionsformulan från Babor – RE-YOUTH COMPLEX. Fyra aktiva och effektiva ingredienser verkar tillsammans för att öka lyster, vitalitet samt spänst i huden.

Ovan är bara ett par exempel på de serier som lanserats av Babor. Andra kända produktserier är till exempel SPA, HSR lifting, MEN och CLEANFORMANCE.

Få in bra rutiner för god hudvård

När vi blir äldre tenderar huden att bli mindre oljig och mer känslig. Oavsett om du använder produkter från BABOR eller något annat varumärke, är det en god idé att få in rutiner i vardagen som främjar hudens hälsa.

Till exempel:

 • Var noga med solskydd. Att vara noga med solskyddsfaktor har en ganska stor påverkan på huden. Inte bara att vara noga med att applicera det när du är ute i solen, men också att du väljer bra produkter. Här finns det till exempel PROTECT, som nämns här ovan.
 • Var noga med vad du äter. Det som händer på utsidan av kroppen är till stor del avhängigt det som du stoppar i dig. Satsa på att äta mat som ger dig näring och som gör huden fin över tid. Undvik alkohol och mat med mycket socker och snabba kolhydrater, eftersom det kan snabba på åldrandet genom nedbrytningen av glukos.