Så håller man varmt med kaminer

När man eldar inomhus så får det en så skön effekt. Man nästan känner värmen av att se elden trots att den kanske inte gör en så stor skillnad om man ser på hela husets medeltemperatur. Den som letar efter kaminer i Malmö bör komma ihåg det där med mysfaktorn. Det gäller att skaffa en braskamin som är fin att se på samtidigt som den är effektiv. Kaminer är gjorda av järn och när man eldar i dem så sprider de värme i det rum som de står i. Det här är alltså en perfekt lösning för ett mindre vardagsrum där man snabbt vill få det lite varmare under vintertid.

Det enda som är lite synd med den här typen av uppvärmning är att den snabbt slutar att vara effektiv då elden till sist dör ut. Järnet kyls snabbt och så får man ingen mer värme i rummet. Man kan alltså inte förlita sig enbart på en kamin för att värma ett hus då det är minusgrader utanför men den är en bra tillgång och en slags inredning som skapar den miljö som man gärna vill bo i.

Stäng spjället!

Kom ihåg att värmen i rummet med en braskamin påverkas av kaminens spjäll. Om detta står öppet så kommer varm luft från rummet att läcka ut. Tänk därför på att stänga spjället när du inte elda i din kamin så att du inte slösar på energi då du värmer rummet med element eller andra metoder som värmepump. Det är också viktigt att se över kaminer med jämna mellanrum så att man inte får problem med sprucket glas och annat som till och med kan vara farligt.