Så beställer du catering i Stockholm till ditt evenemang

Det kan vara svårt att beställa catering i Stockholm oavsett hur stor eller liten grupp människor du vill kunna utfodra. Till exempel är det lätt hänt att du fastnar i beslut som vilka förrätter och tillbehör som gästerna ska erbjudas. Kanske har du svårt att komma på vegetariska alternativ som kommer göra vegetarianerna nöjda? Dessutom är det viktigt att alla blir mätta och belåtna så att de kan fokusera på själva evenemanget.

Om du står värd för ett evenemang är det upp till dig att se till så att alla gäster blir nöjda. Denna press kan göra vem som helst stressad. Det är dock viktigt att du är noggrann och gör en bra beställning så du slipper ångra ditt beslut i efterhand. För att hjälpa dig på traven har vi sammanställt nedanstående lista över tips på hur du bör beställa catering i Stockholm!

Tips som hjälper dig att beställa catering i Stockholm på rätt sätt

Du bör såklart samarbeta med din cateringfirma kring beställningen av mat och dryck. Med detta sagt kan det vara värt att ha en ganska bra bild av vad du förväntar dig och vill få ut av det hela. Detta för att göra själva beställningsprocessen lite enklare och smidigare.

Så när du ska beställa catering i Stockholm till ditt evenemang kan du försöka ta hänsyn till följande faktorer:

  • Typen av evenemang. Det första du bör ta i beaktande är vilken typ av evenemang det rör sig om. Deltagare som sitter och äter lunch samtidigt som de lyssnar på en presentation äter vanligtvis mer än deltagarna vid ett styrelsemöte. Rör det sig om ett socialt evenemang där alla minglar brukar också åtgången på mat vara lite högre. I de allra flesta fall räcker det dock med en huvudrätt och två tillbehör samt lite olika drycker för respektive gäst.
  • Evenemangets längd. Även tidsåtgången är en viktig faktor att tänka på. Ett möte på 30 minuter kräver förmodligen inte lika mycket mat som ett längre lunchmöte.
  • Typen av mat. Du bör även reflektera kring vilken typ av mat som ska serveras. Maten är väldigt viktig och du bör inkludera vegetariska alternativ och kanske även veganska sådana.