Kan markiser till mitt hus på Tyresö göra skillnad?

Markiser är egentligen det ultimata sättet att skydda sig och sitt hus mot påträngande solljus och då de dessutom ger huset lite personlighet så är det därför inte så konstigt att allt fler väljer detta alternativ. Med markiser finns nämligen även många gömda fördelar som man kanske inte tänker på och här pratar vi alltså då främst om husets utseende som – genom montering av markiser – alltså helt kan komma att ändra karaktär. Och detta till en relativt billig summa dessutom. Om vi tar ett hus på Tyresö som exempel – ett trist hus målat i en grå nyans – kan genom att ägarna istället för att måla om få ett exklusivare och en mer spännande exteriör bara genom att man köper markiser till huset.

Dessutom ska man även väga in det ekonomiska perspektivet i en vidareförsäljning också – och det var därför som just Tyresö togs som exempel – detta då man faktiskt kan tjäna en del pengar på denna montering av markiser där. Tyresö som ligger en bit utanför Stockholm är nämligen en ort känt för fina villaområden och är således väldigt populärt för småbarnsföräldrar och andra som av någon anledningen är på jakt efter hus.

Priserna i Tyresö är alltså ganska höga redan som det är – men går alltså att pressa upp ytterligare för den fantasifulle. Här talar vi alltså om små renoveringar som inte i sig själva kostar så mycket men som vid en vidareförsäljning kan vara rena jackpoten. En av dessa är alltså att man monterar markiser över fönstren och uteplatsen som gör att huset i fråga sticker ut den dag man har spekulanter på det. För det är just det som markiser får ett hus att göra – sticka ut och skilja sig från mängden. Naturligtvis beror det på vad man har för markiser samt i vilket skick dessa är – men generellt så brukar ett par nya markiser vara en sådan sak som får värdet på ett hus – i exempelvis Tyresö – att nå väldigt höga höjder.

Kostnaden för markiser på Tyresö ska alltså snarare ses som en investering än en utgift och detta inte bara i syftet att göra en vinst vid en försäljning av ett hus – nej, lika viktig är investeringen i sig själv, sin familj och den trivsel markiser faktiskt för med sig. En billig kostnad för det som man i slutändan får alltså.

Ska jag välja persienner eller markiser till huset på Tyresö?

Som vi sa innan så är markiser alltså något som skänker huset en mer exklusiv känsla än vad kanske vanliga persienner gör. Detta är ju dock även en fråga om kostnad då markiser kostar mer än vad persienner gör och då båda ändå har samma funktion i grund och botten – nämligen att skydda mot solen. Här får man alltså som husägare själv bestämma om vilket solskydd som passar bäst för sitt eget hus och här väljer alltså många markiser av estetiska skäl och detta oavsett om huset ligger på Tyresö eller någon annanstans i landet.