Hjältar och favoriter hos Disney leksaker

Låt favoritfigurerna från filmer och tv-program få huvudrollen i leken även utanför skärmen. Genom att använda Disneys historia som ram kan barn själva hitta på egna upptåg och äventyr, eller spela upp sina favoritscener om och om igen. Med hjälp av Disney leksaker kan barnet få extra inspiration till sin lek, och därmed utveckla sin fantasi, motorik och förmåga att berätta sagor och historier.

Tre favoritlekar med Disney-leksaker

  • Fortsätt äventyret där filmen tog slut. Vad hittar fisken Nemo på i sitt korallrev idag, vad planerar Kalle och Musse för upptåg härnäst, och hur ser det ut hemma hos Kängu och Ru i Sjumilaskogen? Det finns inga gränser för vilka berättelser som kan skapas.
  • Testa att byta ut huvudkaraktären i historien mot en helt annan. Vad händer när Elsa får hälsa på i Kalle Ankas värld, eller om Tiger hamnar på bal i Elsas slottet? Här kan vad som helst hända! Kanske kan Nemo också få besök från en Disney-kompis, om det bara finns en bra dykdräkt åt Musse Pigg.
  • Gör en utflykt till lekplatsen tillsammans med en Disney-leksak. En del leksaker får man vara lite rädd om, men de flesta tycker att det är kul att få följa med på en utflykt till närmaste rutschkana eller gunga och få känna vinden susa i håret eller pälsen.

Uppmuntra till lek och aktivitet med olika Disney-leksaker

Det finns ett brett utbud av leksaker med Disney-karaktärer och dessutom mycket prylar med dessa favoriter på. Med hjälp av figurerna från film kan det bli lättare att locka barn till lek och fysisk rörelse. Det blir allt lite roligare att kasta gris med en Nemo-boll, eller att leka på en lekmatta med ett mönster av Disney-favoriter. Ett annat bra sätt att få barn att aktivera sig är att själv, som vuxen, vara med i leken när det finns tillfälle. Många barn leker bra både på egen hand och med andra barn, men kan också vara väldigt roligt och bekräftande att få bjuda in en vuxen i sin värld. Här gäller det att inte ifrågasätta för mycket, utan låta barnets berättarglädje styra historien.