Ditt favoritvin finns på Systembolaget

Lite vin mår man bara bra av. Ingen behöver uppleva att det är pinsamt att dricka några glas till helgen för om man ska tro på internationella och svenska undersökningar så mår kroppen bara bra av detta. Sedan så blir det ju ofta väldigt trevligt då man tar fram ett gott vin eller kanske öl och myser med familj och vänner. När det börjar grönska utanför så väcks lusten till mer umgänge och samtal får gärna pågå på en veranda under en himmel som sakta övergår från blått till nattsvart. Oavsett om du vill ha ett lådvin eller ett ovanligt märke från Italien så kan du få fatt i detta hos Systembolaget som finns nära dig. Se till att du har den goda drycken redo så att du inte står tomhänt då det spontant blir till en sen sommarkväll på balkongen med god mat, efterrätt, och dryck som får samtliga att slappna av och njuta av livet lite extra.

Handla klokt på Systembolaget

Innan du ger dig av för att köpa några flaskor av ditt favoritvin så bör du ta reda på var närmsta System finns, när de har öppet, samt om de verkligen har den dryck som du är ute efter. Hos Köpcenter.com så finns all denna information och mer som har med Systembolaget att göra. Du kan i lugn och ro ta reda på när det blir bäst att handla och även mer om vårt älskade alkoholmonopol som värnar om vår hälsa samtidigt som vi får tillgång till dryckerna som vi gillar bäst. Om du inte är säker på vad som kommer att passa bäst till den grillade fisken eller med den grekiska salladen så ska du även ta dig tid till lite tips och råd. Det finns alltid utrymme för att upptäcka mer och kanske prova på något nytt.

Glöm inte legitimation!

Innan du åker iväg för att handla vin, öl, konjak, whiskey eller kanske en cool alkoläsk, så måste du se till att din legitimation finns med. Systembolagets regler för köp är strikta och numera så får man räkna med att bevisa att man fyllt 50 sedan länge. Det här kan kännas löjligt men det är verkligen till allas bästa så stå inte där som ett fån för undantag görs inte. Om du har valt att handla en timme innan stängningsdags så kanske du missar chansen att få vinerna som du vill ha till helgen.

Våga experimentera

Systembolagets sortiment växer och många gånger så kan man få tillgång till drycker som tidigare inte funnits i Sverige. Med tanke på detta så bör du ta dig lite tid till att se på det som erbjuds. Kampanjer är alltid intressanta då man kan spara pengar på dessa men det är klart att man inte kan handla en massa cider bara för att det var extrapris då man egentligen inte är så intresserad av denna dryck. Tänk framåt och handla inte enbart för kommande helg. Du kanske får oväntat besök eller så behöver du en bra present då du blir hastigt inbjuden till en middag. Det är alltid bra att ha några flaskor vin hemma, både av din favoritsort och av ett märke som du vet att andra kommer att uppskatta.