Bättre översikt med gpsklocka

En gpsklocka berättar för dig var ditt barn befinner sig och med funktionen geofence kan du ställa in ett område som barnet har tillåtelse att vistas inom. Dagens smarta klockor har många funktioner som både barn och vuxna uppskattar.

Idag finns ett gäng olika gpsklockor som riktar sig till barn på marknaden. Många föräldrar vill att ens barn ska bära en gpsklocka eftersom man då kan ha stenkoll på var barnet befinner sig med hjälp av den inbyggda gps:en. De flesta klockor på marknaden har även en inbyggd mobiltelefon som barnet kan ringa eller ta emot samtal med. En gpsklocka för barn klarar sig oftast ett par dagar utan laddning beroende på hur mycket ditt barn använder klockan. När det gäller skärmen så är en gpsklocka oftast utrustad med en touchscreen. Vissa modeller har ett skärmskydd som du kan använda för att skydda skärmen om ditt barn inte är så försiktig med klockan och leker ute i hårda miljöer. Många gpsklockor har vattenskydd, men tänk på att det är skillnad på en vattentät eller vattenskyddad gpsklocka. Det är inte självklart att menyer och annat i klockan finns på svenska, något som kan vara bra om ditt barn ska förstå klockan. Det finns svenska tillverkare av gpsklocka för barn, och där finns självfallet menyer på svenska. Vissa klockor erbjuder en analog urtavla, något som ditt barn kanske uppskattar. Andra funktioner som många barn tycker är roligt är om den gpsklocka du väljer har kamera. Det är en funktion som många barn tycker är rolig att laja runt med. Vissa modeller av gpsklocka för barn har inbyggda spel som kan underhålla barnen till viss del. Andra modeller har funktioner som stegräknare.

Geofence på din gpsklocka

En populär funktion bland föräldrar är ett så kallat geofence. Det är ett virtuellt staket som du kan sätta upp för ditt barn. Alltså ett område som du tillåter barnet att vistas inom, om barnet överträder gränsen för detta område kommer klockan ge ifrån sig en notis för att göra barnet uppmärksam på att de är för långt hemifrån. En sak att tänka på är att armbandet ska vara bekvämt och att klockan ska komma i en färg som ditt barn gillar. Om klockan inte används är det ju ganska värdelös.