Info

Så köper du rätt parfym för dig

Så köper du rätt parfym för dig

Du behöver inte ha en knarkhunds luktsinne för att kunna lukta dig till en väldoftande parfym. Men det kan ändå vara svårt att sätta fingret på exakt vilken doft du är på jakt efter. De framstående varumärkena i branschen kränger med hjälp av kändisar ut nya dofter i stort sett varje månad. Detta gör minsann inte valet av produkt enklare för dig som konsument. Nedan delar vi dock med oss av ett antal tips som du kan följa för att navigera i djungeln av parfymflaskor!

Välj rätt parfym med dessa tips

När du söker efter den perfekta doften räcker det inte alltid med att lukta på flaskan. Och tur är väl det eftersom den står på butikshyllan medan du själv försöker klicka hem en trevlig parfym från nätet!

Så hur gör man egentligen för att hitta rätt doft? En bra och väldoftande parfym har en balans av kompletterande dofter och stannar kvar så länge som du behöver. I dessa hänseenden brukar eteriska oljor ofta fungera bättre än syntetiska sådana.

Gå efter doftfamiljer och noter

Är du osäker på vilken slags doft som passar just dig, eller som är lämplig för mottagaren av produkten? När det kommer till parfym finns det vissa sorters dofter, även kallade familjer, som kan ge dig vägledning i jakten. Oavsett om du är ute efter en doft för män eller kvinnor bör du hålla utkik efter ord såsom dessa:

 • blommig
 • fräsch
 • fruktig
 • citrus
 • träig
 • orientalisk
 • kryddig

Genom att använda dig av dessa ord som en vägledning kan du sedan begränsa urvalet med hjälp av noter. Några exempel på sådana är:

 • ros
 • jasmin
 • bergamott
 • vetiver

Fler tips som kan hjälpa på traven

Det finns även ytterligare ett antal tips som du kan använda dig av i jakten på den perfekta doften:

 • Använd inte parfym om du ska bege dig till en fysisk butik för att testa olika dofter. Den doft som du bär kan nämligen påverka de som du testar.
 • Prova gärna produkter i butik men beställ sedan på nätet. När du handlar online kan du i regel fynda samma produkter till lägre priser.

Köpa underkläder

Att lägga fokus på att införskaffa sexiga underkläder är inget som alla gör men det finns några bra anledningar att överväga det. Att känna sig snygg och fin gör mycket för självförtroendet och därmed den egna utstrålningen, och dessutom kan det vara roligt att prova något nytt.

Bättre självförtroende

Skönhet kommer visserligen inifrån men kläder och underkläder förstärker. Med vackra och sexiga underkläder mot kroppen kommer självförtroendet få sig en härlig boozt. Det är inte ovanligt att nya kläder införskaffas inför en festlig tillställning, en dejt eller till och med inför ett viktigt möte, så varför inte börja redan underifrån?

Omväxling förnöjer

Sköna vardagskläder i all ära men ibland är det roligt med omväxling. Ett set med sexiga underkläder i byrålådan räcker gott och väl för den som vanligtvis inte använder det så ofta – men det kan åtminstone vara kul att ha möjligheten att göra det ibland. Dessutom är det bra att variera sina underkläder för att inte slita på till exempel en och samma BH varje dag.

Överraskad partner

Nog för att en partner ska acceptera en precis så som man är men en liten överraskning skadar aldrig. Ge förhållandet lite krydda genom att ordna en dejt och klä upp dig i dina nya sexiga underkläder! Din partner kommer garanterat att bli glatt överraskad över ansträngningen.

Att tänka på vid köp av sexiga underkläder

Den som är på jakt efter sexiga underkläder ska givetvis först fråga sig själv vad som är sexigt och inte. Man behöver inte köpa vågade och utmanande underkläder för att dom ska vara sexiga – det är en smaksak. Vacker spets kan vara sexigt för någon medan någon annan föredrar något helt annat.

När det kommer till underkläder är det också otroligt viktigt att välja rätt storlek. Många kvinnor går runt med fel BH-storlek i mer eller mindre hela livet och här kan man få bra hjälp i en renodlad underklädesbutik.

Det betyder dock inte att det bara är där man sedan kan handla men man får åtminstone hjälp att hitta sin rätta storlek, något som är väldigt viktigt för att plaggen ska kännas sköna och bekväma att bära.

Andra saker att tänka på vid köpet:

 • Välj något som du känner dig bekväm i
 • Kläm och känn – kvalitet är viktigt
 • Satsa på ett helt set istället för separata delar

Parrådgivning Haninge

Parrådgivning Haninge

Att ett förhållande har toppar och dalar är naturligt. Ibland är det fantastiskt och man älskar varandra, ofta när man är på semester och är ledig. Men ibland är det bara jobbigt och man upplever att det bara är bråk, missförstånd och irritation. Ofta kan vardagen vara en fälla för att man är upptagen med sitt jobb och karriär, att barn tar all energi från kärleken till partnern, eller att man inte tar samma ansvar för hushållssysslor. Det kan också uppstå problem om det skett något traumatiskt som förändrar en själv eller ens partner i grunden. Märker man att förhållandet inte längre är så bra som det brukade, eller borde vara, bör man söka hjälp hos parrådgivning.

Varför söka hjälp?

Precis som i vilka konfliktsituationer som helt så blir allting ofta bara värre om man bär frustrationen eller ilskan inom sig en längre tid. Tillslut kommer det att bubbla över och då kan skadan bli så stor att det blir svårt att reparera. Därför är det viktigt att så tidigt som möjligt vända sig till en psykolog för att få hjälp om man märker att det inte fungerar i förhållandet. Att prata med en utomstående och opartisk person kan faktiskt göra underverk för förhållandet, så vill man finns det lösningar. Innan man söker hjälp bör man självklart fundera på några saker:

 • Ser vi en möjlig framtid tillsammans?
 • Vill båda parterna satsa på att reparera förhållandet?
 • Vilka är de största problemen?

Kommunikation är alfa och omega i både förhållande och konflikthantering. Kan man inte prata med varandra, eller förstå sig på varandra, så är det också troligt att det uppstår problem. Får man hjälp hos en professionell psykolog med detta kan man förbättra sin förmåga med att vara rak, tydlig och ärlig med sin partner, något som kan underlätta framtida problem.

Parrådgivning i Haninge

Det är viktigt att inte känna någon skam i att behöva söka hjälp för sitt förhållande. Det är helt naturligt att det inte är bra jämt, och många par väljer att gå i samtalsterapi. Parrådgivning i Haninge kommun erbjuder samtal för såväl heterosexuella som samkönade par, samt vad som kallas familjerådgivning. Det är lätt att hitta information om olika utövare på kommunens hemsida. Parrådgivning i Haninge är alltid anonymt, ges vid fem tillfällen och kostar 500 kronor per gång.