Info

Gravyr – personliga varor

Att skriva in ett namn eller datum på olika föremål kan vara något väldigt betydelsefullt. Det kan handla om att skriva in ett bröllopsdatum på en ring, en namn på ett halsband eller en hälsning på en fotoram. Detta görs möjligt tack vare gravyr, en teknik som gör att man kan rista in valfria symboler eller bilder i olika material.

Vad kan graveras?

Gravyr fungerar både på trä, metaller, glas samt silver och guld. Det är kanske allra vanligast att gravera in något i silver och guld, som vigselringar eller smycken. Många vill även ha graverade fotoalbum, där det står en ingraverad beskrivning under varje foto från ett särskilt tillfälle. Oavsett vilken text eller bild som önskas, och på vilket föremål det önskas, går det idag att gravera in med enkelhet.

Vanliga produkter med gravyr

Som nämnt kan i princip alla föremål bli graverade på något sätt. De allra vanligaste produkterna som blir ingraverade är:

 • Skyltar och brickor.
  Här ingår namnskyltar, som är vanligt att ha på arbetet.Många beställer även namnbrickor till sina husdjur, där hunden eller kattens namn är ingraverat. Ofta önskar ägarna att ha sitt telefonnummer på brickan ifall att djuret springer iväg. Skyltar kan vara allt från skyltar utanför kontoret, skyltar som hänvisar till badrummet eller en skylt på brevlådan som indikerar vem som bor i huset.
 • Idrottspriser.
  Pokaler är kanske den vanligaste produkten för gravering inom detta, då idrottsföreningar ofta önskar ha föreningens namn på pokalen innan dem ger bort den. Namnet på tävlingen brukar också finnas med, samt datum eller år. Pokaler kan vara både i metall och glas, och är ofta ett lite finare pris. Medaljer är också vanligt, med en bild på framsidan, exempelvis på en fotboll, och föreningens namn på baksidan. Lite dyrare versioner är plakett, som är större och ofta i både trä och metall.
 • Presenter.
  Här ingår egentligen alla produkter som blivit nämnda. Det är vanligt att personer beställer graverade föremål för att ge bort till någon annan, snarare än att behålla produkten själv. Detta kan vara allt från champagne och vinglas, skålar och annan heminredning eller dopböcker och fotoalbum.

Så köper du rätt parfym för dig

Så köper du rätt parfym för dig

Du behöver inte ha en knarkhunds luktsinne för att kunna lukta dig till en väldoftande parfym. Men det kan ändå vara svårt att sätta fingret på exakt vilken doft du är på jakt efter. De framstående varumärkena i branschen kränger med hjälp av kändisar ut nya dofter i stort sett varje månad. Detta gör minsann inte valet av produkt enklare för dig som konsument. Nedan delar vi dock med oss av ett antal tips som du kan följa för att navigera i djungeln av parfymflaskor!

Välj rätt parfym med dessa tips

När du söker efter den perfekta doften räcker det inte alltid med att lukta på flaskan. Och tur är väl det eftersom den står på butikshyllan medan du själv försöker klicka hem en trevlig parfym från nätet!

Så hur gör man egentligen för att hitta rätt doft? En bra och väldoftande parfym har en balans av kompletterande dofter och stannar kvar så länge som du behöver. I dessa hänseenden brukar eteriska oljor ofta fungera bättre än syntetiska sådana.

Gå efter doftfamiljer och noter

Är du osäker på vilken slags doft som passar just dig, eller som är lämplig för mottagaren av produkten? När det kommer till parfym finns det vissa sorters dofter, även kallade familjer, som kan ge dig vägledning i jakten. Oavsett om du är ute efter en doft för män eller kvinnor bör du hålla utkik efter ord såsom dessa:

 • blommig
 • fräsch
 • fruktig
 • citrus
 • träig
 • orientalisk
 • kryddig

Genom att använda dig av dessa ord som en vägledning kan du sedan begränsa urvalet med hjälp av noter. Några exempel på sådana är:

 • ros
 • jasmin
 • bergamott
 • vetiver

Fler tips som kan hjälpa på traven

Det finns även ytterligare ett antal tips som du kan använda dig av i jakten på den perfekta doften:

 • Använd inte parfym om du ska bege dig till en fysisk butik för att testa olika dofter. Den doft som du bär kan nämligen påverka de som du testar.
 • Prova gärna produkter i butik men beställ sedan på nätet. När du handlar online kan du i regel fynda samma produkter till lägre priser.

Köpa underkläder

Att lägga fokus på att införskaffa sexiga underkläder är inget som alla gör men det finns några bra anledningar att överväga det. Att känna sig snygg och fin gör mycket för självförtroendet och därmed den egna utstrålningen, och dessutom kan det vara roligt att prova något nytt.

Bättre självförtroende

Skönhet kommer visserligen inifrån men kläder och underkläder förstärker. Med vackra och sexiga underkläder mot kroppen kommer självförtroendet få sig en härlig boozt. Det är inte ovanligt att nya kläder införskaffas inför en festlig tillställning, en dejt eller till och med inför ett viktigt möte, så varför inte börja redan underifrån?

Omväxling förnöjer

Sköna vardagskläder i all ära men ibland är det roligt med omväxling. Ett set med sexiga underkläder i byrålådan räcker gott och väl för den som vanligtvis inte använder det så ofta – men det kan åtminstone vara kul att ha möjligheten att göra det ibland. Dessutom är det bra att variera sina underkläder för att inte slita på till exempel en och samma BH varje dag.

Överraskad partner

Nog för att en partner ska acceptera en precis så som man är men en liten överraskning skadar aldrig. Ge förhållandet lite krydda genom att ordna en dejt och klä upp dig i dina nya sexiga underkläder! Din partner kommer garanterat att bli glatt överraskad över ansträngningen.

Att tänka på vid köp av sexiga underkläder

Den som är på jakt efter sexiga underkläder ska givetvis först fråga sig själv vad som är sexigt och inte. Man behöver inte köpa vågade och utmanande underkläder för att dom ska vara sexiga – det är en smaksak. Vacker spets kan vara sexigt för någon medan någon annan föredrar något helt annat.

När det kommer till underkläder är det också otroligt viktigt att välja rätt storlek. Många kvinnor går runt med fel BH-storlek i mer eller mindre hela livet och här kan man få bra hjälp i en renodlad underklädesbutik.

Det betyder dock inte att det bara är där man sedan kan handla men man får åtminstone hjälp att hitta sin rätta storlek, något som är väldigt viktigt för att plaggen ska kännas sköna och bekväma att bära.

Andra saker att tänka på vid köpet:

 • Välj något som du känner dig bekväm i
 • Kläm och känn – kvalitet är viktigt
 • Satsa på ett helt set istället för separata delar